Ezek nem különleges receptek, csak általam kitalált változatok, hogy ne mindig ugyanolyan legyen a csirkemell íze. (Bár be kell vallanom, hogy nem mindig vágyom a feltétlen változatosságra. A sült csirkemellett képes vagyok napokon keresztül elkészíteni magamnak és sosem unom meg.)
Szokásaimnál már írtam, hogy én a mellet nagyon vékony szeletekre vágom, de persze ez ízlés dolga. A serpenyőbe mindig teszek egy kicsi olívaolajat, tényleg csak keveset. Ha valakinek van bordázott aljú serpenyője, annak csak a bordákat kell megkennie.
- A húst sózom, borsozom. Miután az egyik oldalát megsütöttem és megfordítottam, a húsra csavarok egy kis lime-ot (citrom is megteszi, de a lime érdekesebb ízt ad). Tálaláskor szintén facsarok még rá.
- A húst sózom. Miután az egyik felét megsütöttem és megfordítottam, a húsra pestot teszek. Míg a hús másik fele is megsül, a pesto kicsit elolvad és felmelegszik. A pesto készen kapható kis üvegben. Általában a zöld színű, bazsalikomos az ismertebb, de finom a hús a piros, paradicsomos változattal is.
- A húst valamilyen fűszerkeverékkel szórom meg. Ha ez sót tartalmaz, akkor természetesen nem kell külön megsózni.
- A húst sózom, borsozom. Miután az egyik felét megsütöttem és megfordítottam, a húsra teszek valamilyen sajtot. Sokszor csinálom úgy, hogy a hús mellett a serpenyőben is megsütök valamilyen sajtot (pl. mozzarella, karaván). Természetesen a zsírszegény sajtokat érdemes előnyben részesíteni, de nem fogjuk fejen vágni a diétánkat, ha egy kis zsírosabbat is fogyasztunk, ha az nem túl nagy mennyiség.
2 megjegyzés:
nagyon aranyos és segítőkész a blog! igazán nagyon étvágy gerjesztőek a receptek, ha időm, pénzem, lakótársam ( :) )engedi akkor kipróbálásra kerülnek :)
Örülök, hogy tetszik! Igyekszem bővíteni a választékot, csak kicsit több időm lenne...:)
Azért remélem, hogy nemcsak a receptek lesznek hasznosak, hanem valaki az életmódváltással kapcsolatos dolgokat is megfogadja.
Megjegyzés küldése