Üdvözöllek!
Keresgélj nálam nyugodtan! Szólj hozzá bátran! Ne habozz kérdezni! Érezd otthon magad!


2009. február 9., hétfő

Variációk grillezett (sült) csirkemellre

Ezek nem különleges receptek, csak általam kitalált változatok, hogy ne mindig ugyanolyan legyen a csirkemell íze. (Bár be kell vallanom, hogy nem mindig vágyom a feltétlen változatosságra. A sült csirkemellett képes vagyok napokon keresztül elkészíteni magamnak és sosem unom meg.)
Szokásaimnál már írtam, hogy én a mellet nagyon vékony szeletekre vágom, de persze ez ízlés dolga. A serpenyőbe mindig teszek egy kicsi olívaolajat, tényleg csak keveset. Ha valakinek van bordázott aljú serpenyője, annak csak a bordákat kell megkennie.
  1. A húst sózom, borsozom. Miután az egyik oldalát megsütöttem és megfordítottam, a húsra csavarok egy kis lime-ot (citrom is megteszi, de a lime érdekesebb ízt ad). Tálaláskor szintén facsarok még rá.
  2. A húst sózom. Miután az egyik felét megsütöttem és megfordítottam, a húsra pestot teszek. Míg a hús másik fele is megsül, a pesto kicsit elolvad és felmelegszik. A pesto készen kapható kis üvegben. Általában a zöld színű, bazsalikomos az ismertebb, de finom a hús a piros, paradicsomos változattal is.
  3. A húst valamilyen fűszerkeverékkel szórom meg. Ha ez sót tartalmaz, akkor természetesen nem kell külön megsózni.
  4. A húst sózom, borsozom. Miután az egyik felét megsütöttem és megfordítottam, a húsra teszek valamilyen sajtot. Sokszor csinálom úgy, hogy a hús mellett a serpenyőben is megsütök valamilyen sajtot (pl. mozzarella, karaván). Természetesen a zsírszegény sajtokat érdemes előnyben részesíteni, de nem fogjuk fejen vágni a diétánkat, ha egy kis zsírosabbat is fogyasztunk, ha az nem túl nagy mennyiség.

2 megjegyzés:

Nap írta...

nagyon aranyos és segítőkész a blog! igazán nagyon étvágy gerjesztőek a receptek, ha időm, pénzem, lakótársam ( :) )engedi akkor kipróbálásra kerülnek :)

Dit írta...

Örülök, hogy tetszik! Igyekszem bővíteni a választékot, csak kicsit több időm lenne...:)
Azért remélem, hogy nemcsak a receptek lesznek hasznosak, hanem valaki az életmódváltással kapcsolatos dolgokat is megfogadja.