(2 bőséges adag, diétázóknak 3-4)
Hozzávalók:
2 ek. vaj (de lehet olívaolaj is, de vajjal finomabb, bár hízlalóbb is)
2 nagyobb cukkini (kb. 45-50 dkg)
1 jó nagy maréknyi dióbél
1 gerezd fokhagyma
1/2 kész grillcsirke
5 dkg frissem reszelt parmezán (el is maradhat, ízlés dolga)
10 dkg natúr krémsajt (pl. mascarpone)
3-4 ek. tejszín (itt lehet az alacsonyabb kalóriatartalmút is választani, már kapható ilyen)
Levágom a megmosott cukkinik keserű végeit és hámozás nélkül lereszelem a reszelő nagy lyukú oldalán. A dióbelet durvára töröm mozsárban vagy késsel apróra vágom, a fokhagymát szintén felaprítom vagy zúzom. Közepes méretű lábosban a vajat gyenge lángon megolvasztom, aztán hozzáadom a diót, fokhagymát, és 1-2 percen át kevergetem őket. Utána beleteszem a cukkinireszeléket, sózom, borsozom, lefedem és közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára párolom. Vigyázni kell, mert ha nem enged elég levet a cukkini, akkor odakaphat az alja, ezért szükség esetén nagyon kevés vizet adjunk hozzá. Míg a cukkini párolódik, a grillcsirke húsát cafatokra tépkedem. Egy kis tálkában összekeverem a tejszínt a krémsajttal és a parmezánnal, kicsit meg is sózom. Egy kisebb hőálló tálat vékonyan kivajazok és belesimítom a megpárolt, diós cukkinit. Ráteszem a csirkedarabokat, majd a sajtos krémet elkenem a tetején. 220 fokon kb. 10 percet sütöm, ennyi idő alatt a sajtkrém megolvad és aranylóan bugyborékol a cukkinis csirke tetején.
Természetesen lehet otthon sütött csirkét is használni, de nyilván úgy hosszabb lesz az elkészítési idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése