Hozzávalók:
lazacfilé
paradicsom
fokhagyma
vöröshagyma
fehérbor
só, bors
póréhagyma
liszt
A lazacfiléről lefejtem a bőrt és lapjában félbevágom, majd tetszőleges méretű szeletekre darabolom, sózom, borsozom. Kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Lehet bordázott aljú serpenyőt is használni. A szószhoz a paradicsomokat meghámozom (forró víz+ hideg víz, utána könnyebb a héjat lehúzni), feldarabolom. A fokhagyma gerezdeket és a vöröshagymát nagyon finomra vágom. Kevés felhevített olívaolajon a hagymákat megpárolom, majd hozzáadom a paradicsomot, kevés fehérbort, sózom, borsozom. Addig főzöm, míg be nem sűrűsödik. Ha kóstoláskor úgy találom, hogy a hagyma, fokhagyma még nem főtt meg, akkor kevés vizet öntök még hozzá és újra sűrűsödésig főzöm. Nem kell megijedni, ha darabos a szósz, ilyennek kell lennie, nem ketchupot főzünk. A póréhagymát vékony szálasra metélem, sózom, borsozom, lisztbe beleforgatom és forró olajban hirtelen megsütöm.
Tálaláskor tányérra teszem a halat, mellé kanalazok a szószból és a tetejére halmozok a sült póréhagymából. Így magában is finom, de lehet még mellé héjas, sült burgonyagerezdeket is adni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése