4 adag
Hozzávalók:
4 csirkecombfilé bőr nélkül
1 nagy fej vöröshagyma
2 citrom (ha nem akarjuk túl savanyúra, akkor elég 1 is)
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
só, őrölt bors
kakukkfű, oregánó, rozmaring, bazsalikom (friss vagy szárított, ami van)
A húst bepácolom sóval, a karikára vágott vöröshagymával, a két citrom frissen kinyomott levével, a durvára vágott petrezselyemmel, egy kevés őrölt borssal és 2 evőkanál olívaolajjal. Zacskóba vagy jól záródó edénybe teszem és hűtőben 2-4 órát érlelem (lehet nyugodtan egy egész napot is). Közben néha átforgatom, hogy a páclé jól átjárja. Sütés előtt megszórom a fűszernövényekkel, és grillen vagy serpenyőben pirosra sütöm.
Köretnek sült zöldség a legjobb tetszés szerint melegen vagy salátaként hidegen. A sült zöldség receptjét külön írom le.
A sütés előtti fűszerezés, sőt még a petrezselyem is elmaradhat, ha nincs otthon. Ezek elhagyásával koleszban is könnyen elkészíthető szerintem. Ráadásul, ha többet csináltok belőle, akkor hidegen is finom egyszerűen csak kenyérrel, zsemlével. (A férjem mindig megeszi délután a megmaradt adagokat, így másnapra tuti, hogy nem jut belőle...)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése