Üdvözöllek!
Keresgélj nálam nyugodtan! Szólj hozzá bátran! Ne habozz kérdezni! Érezd otthon magad!


2009. február 5., csütörtök

Csirkemell csíkok paprikával és paradicsommal

(Ez egy nagyon-nagyon egyszerű étel és az aprítással együtt sem tart tovább 15 percnél. Egyik rohanós napomon találtam ki.)
Egy fél csirkemellet (ha vastag, akkor ennek is csak a felét) vékony csíkokra vágok, sózom, borsozom, de ha kedvem tartja, akkor bármilyen hozzá illő fűszerrel megszórhatom. Fél sárga paprikát szintén csíkokra, 1 normál vagy 4 koktél paradicsomot pedig cikkekre aprítok. A serpenyőbe csak egész kicsi olívaolajat öntök és ebben a húst fehéredésig pirítom. Ekkor rádobom a paprikát, paradicsomot és addig sütöm együtt kevergetve, míg a hús megsül, a zöldségek is megpuhulnak, pirulnak.
Salátával teszem a tányéromra. Én a madársalátát és a rukkolát szeretem a legjobban, de ez már egyéni ízlés dolga. Próbáltam már tortillába csomagolni. Ez is finom és kicsit más ízhatást kapunk. Természetesen ez kicsit magasabb kalóriájú, de nem annyival, hogy ne férne bele a diétánkba.
Ha az időnkből még egy fél lilahagyma felkarikázására is futja, akkor egy újabb változatát kapjuk az ételnek. A hagymát a többi zöldséggel együtt adom a húshoz.

Nincsenek megjegyzések: