Üdvözöllek!
Keresgélj nálam nyugodtan! Szólj hozzá bátran! Ne habozz kérdezni! Érezd otthon magad!


2009. április 16., csütörtök

Egy újabb szigorú hét és egy új kategória

Hosszú idő telt el az utolsó bejegyzésem óta. Néhány napot kértem és néhány hét lett belőle. Azért remélem, hogy nem fordított nekem hátat mindenki, és lesznek továbbra is olvasóim.
A holnapi napon én egy újabb 600 kcal-ás hetet kezdek, mert az elmúlt hetekben eléggé fegyelmezetlen voltam (Stockholm, Húsvét... nehéz ellenállni). És utána szeretném tartani az 1200 kcal-át. Tudjátok, ez életre szóló program... meg jön a nyár is... és a rövidnadrág, fürdőruha is...
Igyekszem mindent leírni, de a visszatérő elemeket már nem részletezem hajszál pontosan, hisz azok már a korábbi bejegyzéseimben is szerepelnek.
A receptek közül néhány új cimkével is ki fog egészülni és lesz az ételek között egy új kategória is. Ez a cimke és kategória pedig a PCOS. Nem akarom megmagyarázni, hogy ez mit jelent, mert akit vagy akiket érint, azok úgyis tudják, akik pedig nem értik, azoknak valószínűleg nem is lényeges, hogy itt a blogomban elmagyarázzam. A lényeg, hogy PCOS-ben fontos a diéta, az alacsony glikémiás indexű élelmiszer és a cukorbevitel csökkentése, fontos a súly optimalizálása. Így azokat az ételeket fogom így jelölni, amik szerintem megfelelnek ezen kitételeknek. A már korábban feltett ételeket is át fogom nézni és ellátni a cimkével, ha illenek a kategóriába.

2009. április 1., szerda

Be nem tartott ígéretek

Rég jártam itt és az ígéretemet sem tartottam be, pedig folyamatosan írni akartam, hogy mit eszem. Na, de azt a kotyvalékos összevisszaságot hogyan írjam le, amit az elmúlt napokban ettem? Nincs ember, aki ezt követni tudná. Írtam volna le, hogy két napi fegyelem után a most épp kedvenc cukrászdám krémesének és egyéb sütijeinek annyira nem tudtam ellenállni, hogy nemcsak ott ettem belőlük, de még csomagoltattam is, és bizony hazaérve, este kilenc körül is azt ettem vacsorára...? (Az más kérdés, hogy volt okom az ünneplésre - érti, aki értheti - és a következő hónapjaim (évem?) elég rohanósak lesznek - tudja, aki tudhatja -, így nem félek, hogy tartós gondot fog okozni ez az elgyengülés.)
Szóval most nem fogyok, de legalább tartom a súlyom. Már ez is eredmény, tehát megy és menni fog ez is, csak ugye nálam még nem ez a cél, mert még néhány kilót le kéne adnom. Most pár nap szünetet kérek minden olvasómtól, összeszedem gondolataimat és magamat is (!) és újult erővel fogom folytatni a blogom újabb receptekkel és napi étrendekkel.
Addig is egy jó hír: lehet már kapni teljes kiőrlésű lisztből készült rétestésztát is a Tante Fanny sorozatban. Hétvégén készítettem belőle túrós rétest és a család férfi tagjai az utolsó morzsáig megették, a fiam, aki elég bizalmatlan minden újjal kapcsolatban, észre sem vette, hogy milyen tésztából készültet eszik. Szóval finom! És ha a különféle tölteléket kalória szegényen készítjük el, akkor máris találtunk egy újabb ehető édességet, ami belefér a diétánkba. Nyilván ne faljuk azért fel az egész rudat...!

Kosaras társaim! Fantasztikus volt a tegnapi kosár és szuper, hogy nyertek a lányok a fiúk ellen! Igazi csapatmunka volt! Köszönöm!